Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen er fortaler for, at man bruger Global Football Holdings netværk af klubber.
Da Global Football Holdings købte aktiemajoriteten i Brøndby, blev de blågule samtidig en del af et større netværk af klubber.
Et netværk, som kun har været brugt sporadisk, og som især fanbasen i Brøndby er stærk modstander af.
Læs også: Prominente navne har søgt jobbet som sportschef i Brøndby
For bestyrelsesformand Jan Bech Andersen rummer det dog mange positive aspekter, og derfor ser han gerne, at nogle af klubbens talenter tager til en af de amerikanske ejeres søsterklubber for at udvikle sig.
Det fortæller han i et interview med Tipsbladet.
– Vi forsøger at fortælle vores unge spillere og fans, at det her ikke er nepotisme eller hvid slavehandel. Det er en mulighed, siger Jan Bech Andersen, der i dag sidder på 11 procent af aktierne i klubben.
Læs også: Brøndby rykker tættere på en ny sportsdirektør
Jan Bech Andersen mener, at det vil være en gylden mulighed for en ung spiller i Brøndby at komme på græs i Portugal, hvor en af GFH’s otte klubber befinder sig.
– Hvem vil ikke gerne til Portugal og spille i den portugisiske 1. division (i søsterklubben Estoril, red.). Tag det som en mulighed i stedet for, at det jordes ned og folk ser det som en kæmpe hæmsko. Nogen har sagt nej til muligheden, men jeg er fortaler for, at vi bruger det. Vi skal bruge det mere aktivt, mener han.
Global Football Holdings har – udover Brøndby – også ejerandel i følgende syv klubber: ADO Den Haag i Holland, Waasland-Beveren i Belgien, AD Alcorcon i Spanien, Estoril i Portugal, Augsburg i Tyskland, Real Salt Lake i USA og Crystal Palace i England.
Brøndby har brugt netværket begrænset i de to år under GFH.
Justin Che har været udlejet til ADO Den Haag, mens Yousef Salech inden sit salg til IK Sirius var på lån i Waasland-Beveren i Belgien. Derudover har Brøndby tidligere lejet Frederik Winther i Augsburg.
Læs også: Brøndby har mere end fordoblet spillerbudgettet på to år